Εύκολες Συνταγές

Super υγιεινό Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι!

Το ταχίνι είναι μία τροφή που αγαπώ από μικρή. Θυμάμαι τη γιαγιά μου (αυτή μου δεν μας έπαιρνε ποτέ καραμέλες) τα βράδια που μας άφηναν οι γονείς μου στο σπίτι της, να μας φρυγανίζει μαύρο ψωμάκι και να το σερβίρει με ταχίνι με μέλι. Έτσι όπως ήταν ζεστό το ψωμί (και κρύο το σπίτι της γιαγιάς) η λιχουδιά αυτή ήταν βάλσαμο. Ποτέ όμως δεν μας έβαζε πάνω από 2 φέτες, γιατί πρόσεχε τη σιλουέτα μας!

Κάπως έτσι λοιπόν έμαθα και εγώ να αγαπώ το ταχίνι, και έτσι το έμαθα και στα παιδιά μου. Γι΄αυτό, όταν βρήκα τη συνταγή αυτή στον (αγαπημένο μου) Παρλιάρο, την έκανα χωρίς δεύτερη σκέψη. Αλλάζοντας όμως λίγο της αναλογίες και κάποια υλικά, καθώς η ποσότητα της ζάχαρης και των αποξηραμένων φρούτων που προτείνει είναι υπεραρκετή για τα δικά μας γούστα. Με τις δικές μου αλλαγές αυτά είναι τα υλικά για τη συνταγή που σας προτείνω:

ylika

ΥΛΙΚΑ:

  • 300gr ταχίνι
  • 450gr νερό
  • 300gr άχνη ζάχαρη
  • 450gr αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 250gr αποξηραμένα φρούτα
  • 100gr καρύδια προαιρετικά

Χρόνος προετοιμασίας 5λεπτά!!!

Πρώτα ανακατεύουμε το ταχίνι μαζί με το νερό να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε την άχνη και το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα μέχρι να σχηματιστεί ένας χυλός χωρίς σβόλους. Τέλος προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και τα καρύδια (προαιρετικά) .

finished

Με το μείγμα αυτό βγάζει ένα κέικ (αν έχουμε μία κανονική στρόγγυλη φόρμα), είτε 12 μικρά και ένα μακρόστενο (αν έχουμε θήκες για muffins και μακρόστενη φόρμα).

finished2.jpg

Λαδώνουμε ή βουτυρώνουμε τη φόρμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180◦C και ψήνουμε το κέικ για 50-60 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Καλή επιτυχία και καλή εβδομάδα με την ενέργεια και την ευεξία που χαρίζει το ταχίνι!

MamaLia

 

 

Advertisements

9 thoughts on “Super υγιεινό Νηστίσιμο κέικ με ταχίνι!

    1. Πιστεύω ότι δεν πειράζει Ζήνα. Το νού σου λίγο στη ζάχαρη και στο νερό. Ισως να χρειαστει να προσθέσεις λίγο παραπάνω και απο τα δύο. Η ζάχαρη έχει να κάνει με το γούστο βέβαια, πόσο γλυκό το θες. Σε ότι αφορά το νερό να έχεις στο μυαλό σου ότι πρέπει να είναι όσο πυκνό όσο ένα κλασικό κέικ (συνταγή πάνω στη φαρίνα)

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s