Εύκολες Συνταγές

Γρήγορο φαγητό με φακές της προηγούμενης ημέρας

φακές με ζυμαρικά

Μία ωραία Κυριακή μεσημέρι και ενώ είχαμε γυρίσει από βόλτα με τα παιδιά, μη έχοντας καμία μα καμία διάθεση να φάμε για μία ακόμη μέρα φακές, προς μεγάλη μας χαρά είδαμε αυτό το ωραίο φαγητό να μας περιμένει!

Ο καλός μου είχε κάνει το θαύμα του. Εμπνευσμένος από τη συνταγή «γεμιστά όστρακα» (από το βιβλίο «Υγιεινή Μαγειρική 1, Ζυμαρικά» από της εκδόσεις Κοχλίας) δημιούργησε μία πεντανόστιμη συνταγή που μας άνοιξε την όρεξη.

Έχοντας στο μυαλό μου την ωραία γεύση που είχε εκείνο το φαγητό, χθες, που είχα για 2η ημέρα πάλι φακές είπα και εγώ να το μαγειρέψω. Ιδού, λοιπόν,  η συνταγή για να το κάνετε και εσείς.

υλικάΥλικά:

(για 2 άτομα)

200γρ ζυμαρικά κοχύλια

100γρ χυμό ντομάτας

100γρ φέτα

1 φλ φακές στραγγισμένες, από την προηγούμενη μέρα

αποξηραμένος βασιλικός

αλάτι, λάδι, πιπέρι

προαιρετικά:

μία σκελίδα σκόρδο, 1-2 κ.σ. ψωμί μπαγιάτικο σε τρίμματα

Εκτέλεση:

Βράζουμε κανονικά τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για όσα λεπτά λέει το πακέτο και φτιάχνουμε την κόκκινη σάλτσα ως εξής:

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λίγο λάδι να κάψει και αν θέλουμε προσθέτουμε μία ολόκληρη σκελίδα σκόρδο . Ρίχνουμε, με πολύ προσοχή το χυμό ντομάτας και το βασιλικό, γιατί θα τσιτσιρίσει. Αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη βγάζουμε τη σκελίδα του σκόρδου την πολτοποιούμε και τη ρίχνουμε πάλι μέσα. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σε ένα πυρέξ, βάζουμε πρώτα τα μακαρόνια, μετά τις φακές και τέλος τη σάλτσα ντομάτας. Πασπαλίζουμε με τη φέτα και τα τρίμματα ψωμιού, αν θέλουμε.

Ψήνουμε σε ζεστό γκριλ για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.

Τρώγεται χλιαρό και μπορείτε να το συνδυάσετε με ουζάκι, τσιπουράκι, ή λευκό κρασί.

Καλή σας όρεξη!

Mama Lia

 

 

 

8 σκέψεις σχετικά με το “Γρήγορο φαγητό με φακές της προηγούμενης ημέρας

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.